A+ A A-

13 peserta tamat Kursus Asas Simpan Kira-Kira

BANDAR SERI BEGAWAN, Selasa 10 Januari. - Satu majlis penyampaian sijil untuk para peserta 'Kursus Asas Simpan Kira-Kira' telah diadakan di Auditorium, Jobcentre Brunei di Kampung Beribi, hari ini.

Menurut Siaran Akhbar Jabatan Tenaga dan Perindustrian, seramai 13 peserta kursus telah menerima sijil penyertaan mereka yang disampaikan oleh Rakan Kongsi Deloitte dan Touche Brunei Darussalam, Daniel Ng Hui Hua.

Turut hadir pada majlis tersebut, Rakan Kongsi, Deloitte dan Touche Brunei Darussalam, Pengiran Haji Moksin bin Pengiran Haji Yusof.

090117 PR BOOK KEEPING 1

PARA peserta Kursus Asas Simpan Kira-Kira bergambar ramai.

Kursus tersebut telah dianjurkan oleh Deloitte dan Touche Management Services PTE LTD mulai dari 27 hingga 29 Disember lalu dan dibantu oleh Jobcentre Brunei, Jabatan Tenaga dan Perindustrian di Jabatan Perdana Menteri (EIDPMO), untuk memberi asas gambaran keseluruhan buku pengetahuan penyimpanan dan permohonan untuk pencari kerja sebagai sebahagian daripada tanggungjawab sosial korporat mereka.

Pada masa yang sama, ia bertujuan untuk memberi pandangan mengenai peluang kerjaya dalam profesion perakaunan.

Kursus tersebut telah diiklankan melalui laman sesawang JCB dan sebanyak 13 pencari kerja (antara 'O' level kepada pemegang Ijazah) menggunakan talian dan menghadiri kursus tersebut.

Pada akhir kursus tersebut, para peserta telah dinilai pengetahuan daripada mata pelajaran yang disampaikan semasa kursus dan anugerah pelajar terbaik diberikan kepada Awang Abdul Rusyhid bin Abdul Latif, Awang Muhammad Wa'ie bin Mohd. Sufri dan Dayang Syazlina Nuratul Azeerah binti Saini.

Sehubungan itu, Jobcentre Brunei menggalakkan pencari kerja untuk melawat JCB portal melalui 'www.jobcentrebrunei.gov.bn' untuk mengakses maklumat seperti peluang latihan untuk meningkatkan pemasaran aspek pekerjaan dan terus memohon secara dalam talian melalui portal.

Pada masa yang sama, syarikat yang berminat juga boleh menghubungi JCB melalui 'This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ' untuk melatih pencari kerja tempatan dan kemudahan penggunaan disediakan di pusat tersebut.

Ramalan Cuaca

Untuk maklumat lanjut Ramalan Cuaca bagi Negara Brunei Darussalam sila layari www.met.gov.bn

Login or Register

LOG IN

Register

User Registration
or Cancel